За проекта — Fohar

За проекта

za proekta

Твоят умен дом в Бояна

Жилищен комплекс FOHAR разполага с 204 апартаменти и ателиета с функционални разпределения и панорамни гледки към града и планината, които се очаква да бъдат завършени през 2024 г. Предвидени са красиви междублокови пространства, подземни паркоместа, детски кътове, фитнес и басейн.

-

arhitektura

Архитектура

Проектанти са небезизвестните арх. Атанас Панов и арх. Ивайло Игнатoв от архитектурното студио “ЛП Арх” ООД, доказалo стила и качеството на работата си с някои от най-модерните, красиви и функционални сгради в София.

Архитектурата е мислена в контекста на заобикалящата комплекса околна среда и в крак с последните технологични новости и устойчиви материали.

-

landshaft

Ландшафт

Ландшафтната концепция се отличава с изключителното си внимание към заобикалящата природа. Акцентът е върху сезонната динамика, която показва жив и динамичен природен пейзаж, променящ облика си непрекъснато. Композициите на градините пресъздават естествени растителни съобщества, акцентирайки върху дивата естетика. По този начин, архитектурата е интегрирана във вече съществуващата природна среда и предразполага към по-пълноценна почивка.

Ландшафтната концепция е дело на ландшафтните архитекти Христо Божидаров, Мария Христова, Петър Пързулов и Веселин Йорданов от LP Group.

-

tehnologii

Tехнологии

Умните домове не са в бъдещето, а са в затворен комплекс Fohar. Нашите апартаменти са с вградена Smart Home ready технология, която можете да управлявате през телефона си. Това повишава много сигурността на жилището ви. Можете лесно и отвсякъде да отключвате и заключвате вратата, да регулирате температурата на апартамента си. Никога повече няма да се прибирате на топло през лятото или на студено през зимата и няма да се притеснявате дали сте забравили да заключите вратата или да пуснете алармата.

Домовете в комплекса предвиждат комфорта напред във времето, когато ще можете да надградите своя удобен и добре планиран дом с последните технологични новости. За целта те са снабдени с окабеляване и инфраструктура, с които ще можете да инсталирате всяко едно ново умно подобрение и технология, от които ще имате нужда занапред.

-

materiali

Материали

Сградите са проектирани с монолитна, стоманобетонна конструкция. Преградните стени, 25см и 12см, се изпълняват от зидарии на керамични тухли.Части от фасадата ще бъдат облицовани с естествен камък и тухлена облицовка.  При изпълнението на фасадата са използвани топло и хидроизолационни материали с гарантирано високо качество, осигуряващи необходимия микроклимат. Плътните части на фасадите са термофасади с финиш фасадна мазилка, изпълнена с топлоизолация EPS.

Повече детайли можете да видите тук: Материали

-

umna investicia

Умна инвестиция в балансиран начин на живот

Комплексът предлага поддържана и организирана среда, която да отговаря на нуждите ви с всички необходими функционалности – красиви междублокови пространства, градини с пейки, детски кът, фитнес, spa център, ресторант, охрана.

FOHAR e умна инвестиция за млади семейства и модерни хора, които търсят разумен и спокоен живот, на чист въздух, близо до планината в уредена среда.